-
Tuvo Austrumu garšvielu kolekcija - 4 gab. iepakojumā
Tuvo Austrumu garšvielu kolekcijas iepakojums (4 gab.) – bagātīgas, autentiskas garšas
Regular price €26,39Regular price €31,67 Sale price €26,39Unit price per -
Tuvo Austrumu garšvielu kolekcija - 6 gab. iepakojumā
Tuvo Austrumu garšvielu kolekcijas iepakojums (6 gab.) – bagātīgas, eksotiskas garšas
Regular price €44,39Regular price €53,27 Sale price €44,39Unit price per -
Indijas garšvielu komplekts - 4 gab. iepakojumā
Indijas garšvielu komplekts (4 gab.) – autentiskas garšas tradicionālajai ēdienu gatavošanai
Regular price €27,59Regular price €33,11 Sale price €27,59Unit price per -
Indijas garšvielu komplekts - 6 gab. iepakojumā
Indijas garšvielu komplekts (6 gab.) – autentiskas garšas tradicionālajai ēdienu gatavošanai
Regular price €44,39Regular price €53,27 Sale price €44,39Unit price per -
Čili kolekcija - 4 vnt. pakuotė
Čili kolekcijos rinkinys iš 4 – aštrios ir skanios čili veislės
Regular price €28,79Regular price €34,55 Sale price €28,79Unit price per -
Čili kolekcija
Čili kolekcijos rinkinys 6 – aštrios ir skoningos čili rūšys.
Regular price €41,99Regular price €50,39 Sale price €41,99Unit price per
Dažnai užduodami klausimai
Prieskoniai turi būti laikomi sandariuose induose, apsaugotuose nuo karščio, šviesos ir drėgmės. Nesumalti prieskoniai išsilaiko ilgiau nei malti, tačiau ir vieni, ir kiti turėtų būti laikomi vėsioje ir sausoje vietoje, kad išlaikytų savo aromatą ir stiprumą.
Nesumalti prieskoniai gali išlikti švieži 2-4 metus, o malti prieskoniai paprastai išlieka švieži 1-3 metus. Tačiau prieskonių galiojimo laikas tradicine prasme nesibaigia - laikui bėgant jie tiesiog praranda savo skonį ir stiprumą.
Tokie prieskonių mišiniai kaip „Garam Masala“, „Taco Mix“ ir itališki prieskoniai suteikia patiekalams gilumo ir nereikalauja daugybės prieskonių. Juos galima naudoti mėsai trinti, daržovėms pagardinti arba dėti į sriubas ir troškinius, kad įgautų papildomo skonio.
Prieskoniai paprastai neaugina pelėsių, nebent jie būtų veikiami drėgmės. Jei prieskoniai turi silpną kvapą arba yra gumuliukų, jie gali būti sugėrę drėgmės ir turėtų būti pakeisti.
Tokie prieskoniai kaip cinamonas, kajeno pipirai, ciberžolė ir juodieji pipirai gali padėti pagreitinti medžiagų apykaitą, palengvinti virškinimą ir paskatinti riebalų deginimą.
Džiovintas žoleles, pavyzdžiui, raudonėlį, čiobrelį ir rozmariną, reikėtų dėti gaminimo proceso pradžioje, kad jos spėtų atsiskleisti. O šviežių žolelių reikėtų dėti pabaigoje, kad jų skonis būtų geriausias.
Įpilkite pieno produktų (jogurto, grietinėlės, pieno), kad subalansuotumėte karštį. Įmaišykite šiek tiek cukraus arba medaus, kad sušvelnintumėte aštrumą. Įpilkite daugiau pagrindinių ingredientų (pvz., sultinio, pomidorų ar bulvių), kad susilpnintumėte prieskonius.
Pagrindiniai prieskoniai: Kasdieniam maisto ruošimui: Juodieji pipirai, druska, kmynai, kalendra, paprika, česnakų milteliai. Kepimui: Kepimui: cinamonas, muskatas, kvapieji pipirai. aštriems patiekalams: prieskoniai: aitriųjų paprikų milteliai, kajeno pipirai, garstyčių sėklos.
